Index European Parliament European Parliament
Index
Actualitat Parlament Els teus diputats Activitats EP Live
Presentació En detall Arxius
Descobreix el Parlament
Benvinguda
Organització
Competències
Paper polític
Pressupost
Multilingüisme
El Parlament i tu
Correspondència amb els ciutadans
Peticions
Àgora
Mediador de sostracció d'infants
Accés a documents
Visites
El Parlament prop teu
Períodes de pràctiques
Contractació

Mapa del llocMapa del lloc
ÍndexÍndex
PMFPMF
ImprimirImprimeix
ContactaContacta
Avís jurídicAvís jurídic

Àgora 

Un diàleg entre els ciutadans i les institucions de la Unió Europea


Per reforçar la participació de la societat civil a la integració europea, el Parlament convida els ciutadans a assistir a les audiències i consultes que les institucions de la Unió organitzen regularment amb els sectors de la societat civil europea.

Als 500 participants de l'Àgora se'ls demanarà molt més que mostrar el seu punt de vista sobre temes rellevants de la Unió, o prendre el micròfon per estimular el debat. Hauran d'involucrar-se activament preparant informes dels debats. En seran protagonistes, no comentaristes.

A més el Parlament persegueix transcendir a les tradicionals estructures de la societat civil específiques per a cada sector (assumptes socials, mediambientals, de desenvolupament, d'educació...) a fi d'assolir diferents punts de vista que puguin ser escoltats i difosos.

S'estructuraran grups multidisciplinars per acollir els contribuïdors d'horitzons socials i culturals diversos i per facilitar el diàleg entre les organitzacions de la societat civil.

Aquest intercanvi d'opinions completarà el programa actual de les audiències de les comissions. Aquestes audiències són una eina essencial per il·lustrar els diputats, aportant-los informació d'experts, ja que constitueixen fets aïllats i no abasten el gruix de la societat civil europea.

Finalment, l'Àgora es diferenciarà dels fòrums de ciutadans organitzats anteriorment en els Estats membres per estar oberta als participants dels diferents països, amb independència de la seva nacionalitat. L'Àgora permetrà que els electors i els representants electes de totes els sectors de la societat i tots els Estats membres de la Unió es reuneixin per debatre obertament el futur del nostre continent.